Финал на ITF и Мартин Дамянов на живо – това е менюто в неделя на „Диана“

Идната неделя турнирите на тенис клуб „Диана“ продължават. Въпреки трудните условия, има няколко човека, които са редовни и използват неделите за този велик спорт. Но това са само подробности пред важната новина, че Мартин Дамянов – синът на легендата в алпинизма и катеренето Момчил Дамянов – отново се е записал да играе и продължава своя поход към шампионската титла на лятото. Засега Мартин е скромен като баща си, но да видим дали няма да го изложи, защото всички знаем как леопардчето от “Люлин“ се провъзглази за лъв и каза, че е Царят на Джунглата. Царят обаче после и припокри изказването си с победи и титли, така че няма какво толкова да му се каже.

Интереснотото е обаче също следното – Марто Дамянов е в серия от три загубени финала. Боян Петков и Милен Георгиев общо три пъти побеждават лидера в ранглистата и то с еднакъв и категоричен резултат 6-1.

Всичко това се случва на фона на четирите титли, които Марто Дамянов извоюва в първата половина на сезона. Там пък уининг индексът бе обратен. Стигне ли финал – Мартин печели макар и срещу по-различни съперници. Например Сина на Легендата в алпинизма спечели срещу Легендата в тениса Пепи Иванов също толкова категорично с 6-1.

Както винаги за призьорите са предвидени награди и бившият футболист се е затичал точно натам. Шампионът на сезона ще играе безплатно на турнири цяла зима, а „Мастърс” победителят ще ползва 50% отстъпка.

В ранглистата Дамянов води с почти 200 точки на втория Иво Величков, но до началото или средата на октомври има още доста време, а както знаем самият „мастърс“ удвоява точките от всяка победа, плюс, че предвижда и двоен бонус за спечелването на титлата. При това положение едни от основните заплахи – Боян Петков и Милен Георгиев хипотетично могат без проблеми да се намесят и в борбата за влизане в Алеята на славата на „Диана“.

Тази неделя е 16-ият турнир от сериите, но ще започне малко по-късно – в 12 часа. Това обаче хич не е лошо, тъй като сутринта ще се играе финлът на провеждащия се ITF турнир на „Диана“ и мераклиите ще могат да погледат най-високо ниво тенис преди това.

 

Записване за следващия турнир ТУК

Ранглистата ТУК

Share Now

Related Post